Noe som lar oss gjøre mer med mindre. Det er den enkleste, mest praktiske definisjonen av teknologi jeg har hørt.

Som en av de legendariske investorene innen teknologifeltet de siste 20 årene, vet Thiel mye om hvor verdien i framvoksende (og etablert) teknologi ligger.

Technology is miraculous because it allows us to do more with less, racheting up our fundamental capabilities to a higher level. – Peter Thiel, Zero To One.

For meg – en enkel gutt fra landet – er ikke strømningene, tendensene og framskrittene like synlige. Men noen av dem ligger helt åpent og glimrer, slik at man bare kan overse dem hvis man går aktivt inn for det.

Løsningene som fanger min oppmerksomhet er de som allerede er etablerte og har demonstrert at de forenkler hverdagen for sine brukere.

Denne måneden er det Typeform som glimrer. Jeg synes at skjemabyggere stort sett er morsomme, men Typeform skiller seg ut ved at de gjør det enkelt for brukerne å bygge dynamiske, logiske, mobilvennlige skjemaer. Og ved at de lar seg integrere mot andre tjenester (for eksempel Salesforce, Hubspot, Mailchimp og Slack).

For organisasjoner som ønsker en enklere og vennligere måte å samle inn data på, enten de prøver å skape leads, innhente bestillinger, kan en målrettet, smart bruk av Typeform markant forbedre både prosesser og datakvalitet.

Farvel til PDF-skjemaene

Blant skryteartiklene på nettsidene til Typeform er en som forteller hvordan en de lokale myndighetene i Victoriaville, Canada brukte Typeform for å kvitte seg med papirskjemaer og bedre kommunikasjonen med sine 45000 innbyggere.

Fra en hverdag der innbyggere måtte oppsøke rådhuset, fylle ut et skjema, vente på at skjemaet skulle finne veien til rett avdeling, bli manuelt kvalitetssikret og innregistrert (hvis funnet OK), osv. kan innbyggerne nå sende inn en forespørsel fra sin mobiltelefon eller PC når og hvor det passer for dem. Dataene registreres umiddelbart og aktuelle instanser varsles takket være integrasjoner mot andre systemer.

Skjemaer som kommuniserer med kunden

De forteller også om gründeren Andreas Sohn, som bruker et smart Typeform til å håndtere supporthenvendelser. Skjemaet består at rundt hundre spørsmål, satt sammen ved bruk av logiske hopp (logical jumps), slik at kunden ledes gjennom en prosess som er tilpasset hans situasjon. Automatisk, men på en måte som føles personlig. For Sohn er resultatet at 90 % av alle support tickets løses av kunden selv.

Så enkelt at selv far kan greie det

Typeforms brukergrensesnitt er så enkelt at selv far kan greie å sette opp skjemaer. Far må naturligvis tenke en del, kanskje også knote litt. Og han kan ikke være for sterkt knyttet til det gamle.

Det kommer tilbake til ideen om hva teknologi er: Noe som lar oss gjøre mer med mindre. Hvis man er innstilt på en slik utvikling, er det bare en selv som er til hinder for det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..